Young Knights of the Proms

Vrijdag 10 februari vindt in het muziekcentrum in Enschede de vierde editie van “The Young Knights of the Proms” plaats. Een samenwerking tussen CSG Het Noordik, Pius X, Canisiuscollege, de Passie en Het Orkest van het Oosten waarbij ruim 200 leerlingen uit de examenklassen muziek een avondvullend programma verzorgen met koor, solisten, combo en symfonieorkest.

Stukken uit musical en pop maar ook klassieke muziek en filmmuziek staan op het programma. ‘De samenwerking is 10 jaar geleden ontstaan omdat we de drempel tussen talentvolle leerlingen en een professioneel orkest wilden verlagen’, zegt Lammers, muziekdocent van het Noordik. ‘Inmiddels is het een terugkerende activiteit voor zowel leerlingen als orkest. In 2014 hebben we met dit project de Onderwijsprijs van Overijssel gewonnen en waren we genomineerd voor de Nederlandse Onderwijsprijs in Rotterdam’.

Het afgelopen schooljaar is er in de klas, maar ook tijdens gezamenlijke repetities op de scholen, hard gerepeteerd aan het programma.‘Het wordt wel wat’ volgens Paul Rutten, muziekleraar van het Canisius en ook Judith Kroeze en Roeland ter Maat van het Pius X en De Passie zijn erg tevreden over het resultaat. ‘Nu maar hopen dat ze niet te zenuwachtig zijn want we verwachten een vol muziekcentrum’.

De vorige edities waren een groot succes. De leerlingen hebben er zin in. Het wordt SUPERGAAF!!

Kijk maar eens hier: Trailer 2014: https://www.youtube.com/watch?v=JcjoKZXxZaA

Datum: Vrijdag 10 februari

Plaats: Muziekcentrum Enschede

Aanvang: 19.30 u. zaal open 19.00 u.

Kaarten te koop bij de administratie van de Noordikslaan