Waarom kiezen voor Het Noordik?

Het belangrijkste is natuurlijk dat uw kind zich thuisvoelt op zijn of haar nieuwe school. Iedere school legt andere accenten. Voor Het Noordik zijn de volgende punten kenmerkend:

We zijn een christelijke school

Onze christelijke identiteit bepaalt voor een groot deel wat we doen en hoe we met elkaar omgaan. We vinden het belangrijk om onze leerlingen een besef van christelijke normen en waarden mee te geven.

Lees meer over onze christelijke identiteit

Het Noordik is een brede scholengemeenschap

De school heeft vier vestigingen en biedt dus veel keuzemogelijkheden. Van vmbo tot gymnasium en daarbinnen verschillende leerwegen. Ook als je de overstap naar een ander type onderwijs wilt maken, dan kan dat binnen Het Noordik. In onderstaand schema ziet u welke overgangen er binnen de school mogelijk zijn.

Lees meer over het vmbo en havo/vwo op Het Noordik.

Leerlingbegeleiding

Het Noordik is een school met heel veel aandacht voor iedere leerling. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen talenten en beperkingen. We zien het als onze verantwoordelijkheid die talenten mee tot bloei te brengen en voor die beperkingen zoveel mogelijk oplossingen te bieden.

Lees verder voor meer informatie over de vormen van begeleiding op de Noordikslaan, C. van Renneslaan, Vriezenveen en Vroomshoop.

Cultuur speelt belangrijke rol

Leren is meer dan alleen vaardigheden oefenen en kennis opdoen. Cultuur is op Het Noordik erg belangrijk. Voorbeelden hiervan zijn de tweejaarlijkse musical en de Theaterklas.

Lees meer over Het Noordik als cultuurschool

Topsport Talentschool

Voor erkende sporttalenten biedt Het Noordik extra voorzieningen waardoor een sportcarriere beter te combineren is met het halen van een schooldiploma.
Lees meer over de Topsport Talentschool.

Kijk gerust eens rond op onze website voor meer informatie over Het Noordik.