Topsport in coronatijd

Topsport beoefenen in Coronatijd, dat is nog best een uitdaging. Zeker als alle sportaccommodaties op slot gaan of anderhalve meter afstand moet incalculeren. Onze topsporters doen er alles aan om toch fit te blijven. Met opgeheven hoofd en ieder met een eigen oplossing al naar gelang de situatie.

Een goed voorbeeld is onze turnster en topsporttalentleerling van onze Noordikvestiging Van Renneslaan, Ines van Son. Lees het verslag van haar moeder maar eens.

Of onze volleyballer Morris Koetse, leerling op de vestiging Noordikslaan. Zijn moeder bedankte onze LOOT-coördinator, omdat hij mede dankzij Het Noordik zijn ambities heeft waar kunnen maken. SportinTwente.nl plaatste dit mooie artikel over Morris.

‘Ook voor de sporters is dit een lastige tijd. Desondanks zetten ze hun beste beentje voor’, vertelt onze Topsporttalentcoördinator Annemien Lamberts Het is de discipline, die hen er doorheen sleept. Die ze altijd al hadden, dankzij hun oneindige motivatie. Omdat ze hun sport op het allerhoogste niveau willen beoefenen en daar alles voor over hebben. Zij zijn prima in staat om op de huidige manier te werken, omdat ze al heel veel van wat ze misten op school thuis moesten inhalen.

‘Maar’, zegt de coördinator, ‘ik ben ervan overtuigd dat alle leerlingen iets hebben geleerd van de afgelopen periode. Ik denk dat dat in eerste instantie het besef is dat je voldoende gemotiveerd moet zijn om iets te bereiken, zeker in deze periode waar al het andere is weggevallen. Maar ook hoe belangrijk de school is als ontmoetingsplaats, waar je elke schooldag je medeleerlingen treft en de leerkrachten. De bewustwording dat dat een belangrijke bron is voor je motivatie, omdat je weet dat je gezien en gewaardeerd wordt.’