Spanning rond uitslagen examens

Het was voor veel eindexamenleerlingen en hun ouders de afgelopen weken weer een spannende tijd. Er was hard geblokt en gewerkt voor de examens in het vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Zou het lukken om op dat ene moment alles wat er geleerd was ook eruit te laten komen? Zou de spanning niet zijn tol gaan eisen?

Ondertussen zijn de examens achter de rug en het is tijd om even te ontspannen. Maar langzamerhand neemt toch de spanning weer toe. Want op woensdag 14 en donderdag 15 juni volgen de uitslagen en weet iedereen of de vlag al uit kan of dat die nog even in de kast moet blijven liggen.

Ben ik geslaagd? Moet ik opnieuw aan de bak voor een herexamen? En als het felbegeerde papiertje binnen is, wat volgt er dan? Volgt er een baan, een vervolgopleiding of toch een “tussenjaar”? In een artikel in de Tubantia kun je een interview lezen havoleerling Sebastiaan Hoen, onze musicalster uit Alladin. Hierin vertelt hij over zijn examens en zijn toekomstverwachtingen.

Wat de toekomst ook zal brengen: we wensen je veel succes bij de uitslagen en vooral ook in je carrière na Het Noordik. En ondertussen geldt natuurlijk: keep calm, van examens krijg je uitslag!