Jouw sleutel naar succes

Leuk dat je op zoek gaat naar jouw sleutel naar succes! Wij helpen je graag met zoeken naar deze sleutel. Want bij ons op Het Noordik sta jij centraal! We zijn heel eerlijk: succes kunnen we natuurlijk nooit écht garanderen, hoe graag we dat ook zouden willen. Maar we kunnen je wel op weg helpen, zodat de schoolkeuze voor jou een stuk gemakkelijker wordt.

Lastig hè?
Misschien heb je al lang je keuze gemaakt en bezoek je de open dagen van verschillende scholen gewoon om nog een laatste indruk te krijgen. Maar misschien twijfel je nog heel erg. Of misschien weet je het nog helemaal niet en hangt het juist allemaal af van de open dagen, de doedagen of meeloopdagen.
Lastig is dat hè? Kiezen. We snappen dat er veel op je afkomt en dat er heel veel keuze is.

Leuke vragen
Wij willen je graag op weg helpen. We doen dat op een hele speelse manier. Aan de hand van een serie vragen. De bedoeling is dat je uitgedaagd wordt om na te denken over vragen die jou helpen om vervolgens op zoek te gaan wat echt bij jou past.

Je kunt de vragen ook samen met je klasgenoten, vrienden of met je ouders beantwoorden. Verder is het leuk om je ouders te vragen wat zij denken dat jij kiest. Als je het samen doet, maar je er meteen een leuke activiteit van! Gezellig toch? En hopelijk maakt het je keuze daarna een stuk minder lastig!
Veel succes en vooral veel plezier! Download hier de vragen die jou kunnen helpen!

Tip: knip de vragen uit, vouw ze op en stop ze in een glazen pot. Zo maak jij je eigen keuze-vragenspel. 

Tips voor groep 7 en 8

Stappenplan uit VO-gids
Ook willen we je nog even wijzen op de informatie die de VO-gids (www.vo-gids.nl) biedt. Op deze website is een handig stappenplan voor je samengesteld en kun je alvast vooruit kijken door te klikken op school en beroep. Speciaal voor je ouders staat er belangrijke informatie op een rij. Ben je groep 7-leerling? Dan heeft de VO-gids voor jou een aantal nuttige tips.
Natuurlijk staan we altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Onder contact vind je alle telefoonnummers en emailadressen van onze Noordikvestigingen.

Uniek Noordik

We geven je een korte impressie van het aanbod op onze Noordikscholen. Kijk ook rustig rond op onze website. Daar lees je nog veel meer over het onderwijsaanbod op onze vmbo-vestigingen en havo-vwo-vestiging. Op Uniek Noordik lees je waarin wij ons onderscheiden ten opzichte van andere scholen.

Wij helpen je met kiezen

Heb je onze schoolkeuzehulp met het stappenplan gemist of onze folder, waarin wij vertellen dat we graag willen helpen met kiezen? Kijk dan snel op onze groep 8 pagina.