Ruimtevaarder André Kuipers komt naar Vriezenveen

Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt op vrijdag 17 maart naar Vriezenveen. Op initiatief van het Vriezenveense plaatwerkbedrijf Witte van Moort, CSG Het Noordik en Theater Turf is het gelukt om de ruimtevaarder naar Twenterand te halen.

Tijdens het zogenoemde Witte van Moort & Noordik event geeft Kuipers een ruimtevaartcollege voor ruim tweehonderd Noordikleerlingen uit Twenterand en 150 WvM-medewerkers en vertelt hij over het leven als astronaut. Centraal tijdens zijn lezing over zijn ruimtereis staat technologie en innovatie enerzijds en motivatie en inspiratie anderzijds. Kuipers vertelt hoe we tot wetenschappelijke inzichten komen over onze plaats in het heelal door te werken aan grensverleggende technologie. Hij voegt daar een persoonlijke noot aan toe, door te vertellen over de eigenschappen die hij nodig heeft gehad om zijn dromen te kunnen verwezenlijken.

André Kuipers is na Wubbo Ockels de tweede Nederlandse ruimtevaarder die de ruimte in ging. Hij is de enige Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. In 2004 werd hij gelanceerd voor een missie van elf dagen. Toen hij in 2011 opnieuw de ruimte in ging, duurde de reis 193 dagen.

Het Witte van Moort & Noordik-event is voor genodigden en wordt gehouden bij Witte van Moort aan het Westeinde in Vriezenveen van 12.30 tot 15.00 uur.