Opening nieuwbouw Vriezenveen op 27 mei

CSG Het Noordik Vriezenveen is klaar voor de toekomst. Een modern nieuw gebouw biedt sinds kort onderdak aan het groeiend aantal leerlingen en stelt de school in staat om het onderwijs nog meer af te stemmen op de individuele wensen en mogelijkheden van leerlingen. De nieuwbouw zal feestelijk geopend worden op vrijdag 27 mei.

Aan het begin van het schooljaar is begonnen met de uitbreiding van het schoolgebouw aan de Krijgerstraat. Het huidige onderkomen was berekend op zo’n 450 leerlingen, maar in de loop der jaren is het leerlingenaantal gegroeid naar 650. De leerlingen kregen daarom les in noodlokalen en tijdelijke locaties die door de school gehuurd werden.

Modern gebouw

Met de nieuwbouw werden de ruimteproblemen opgelost. In totaal komt er zo’n 900 vierkante meter bij. Het gebouw biedt onderdak aan de onderbouwleerlingen van de KB- en BB-leerwegen. Op de benedenverdieping is een technieklokaal ingericht en zijn er lokalen voor de beroepsgerichte vakken SDV en T&D (en straks voor de nieuwe opleiding Dienstverlening en Producten).

Opening

Nu ook de laatste puntjes op de i zijn gezet in de afwerking van de nieuwbouw, is het tijd voor een officiële opening. Deze vindt plaats op vrijdag 27 mei om 15.00 uur.