Noordiklezing “De Geluksmachine” door Frank Mulder

Wat is geluk? En hoe word je gelukkig? Het zijn belangrijke vragen die ons allemaal bezig houden. Toch is het moeilijk om op beide vragen een antwoord te geven, want geluk betekent voor iedereen iets anders en gelukkig worden blijft een missie die voor veel mensen lastig te vervullen is. Journalist Frank Mulder gaat tijdens de Noordiklezing op dinsdag 14 maart onder andere in op het gevoel van leegte dat steeds meer mensen ervaren en hoe je op zoek naar geluk van jezelf kunt vervreemden.

In onze moderne maatschappij zijn er veel zaken die ons beloven dat je er gelukkig van wordt. Maar het zijn vaak loze beloftes. ‘De kern van het probleem is spiritueel van aard’, aldus Mulder. En een spiritueel probleem vul je niet met een fijne baan, veel likes op Facebook, een prachtig lijf, status of macht. Nee, een spiritueel probleem heeft nou eenmaal een spirituele oplossing nodig.’ In de Noordiklezing probeert Mulder handvatten aan te reiken om écht gelukkig te worden

Wie is Frank Mulder?

Frank Mulder (1978) is freelancejournalist voor onder meer de Groene Amsterdammer, Trouw en Filosofie Magazine. In 2015 verscheen zijn boek De geluksmachine. Hij woont met zijn gezin in een woongemeenschap in een Utrechtse achterstandswijk.

Wanneer?

De Noordiklezing wordt dinsdagavond 14 maart gehouden in de collegezaal van Het Noordik aan de Noordikslaan 68. Iedereen is welkom. De zaal gaat open om 19.00 uur en de lezing begint om 19.30 uur.