Noordik Vroomshoop brengt diploma aan huis

Het behalen van een diploma verdient een groot feest, ook in crisistijd. Het Noordik Vroomshoop pakte daarom maandagavond tijdens de diploma-uitreiking flink uit. Maar dit keer niet op school. Mentoren en docenten gingen voor het eerst in de geschiedenis van Het Noordik Vroomshoop zelf de boer op. Rond de klok van zes rukten ze uit, in versierde auto’s, een grote trailer met de Smoezenbloazers en onder de arm grappige filmpjes en een feestpakket. Allemaal om de gediplomeerden de dag van hun leven te bezorgen. Het werd letterlijk en figuurlijk een geslaagde actie.

Patric Wigman, vestigingsdirecteur van Het Noordik Vroomshoop hield zijn speech via Youtube en riep ouders op alle versieringen uit de kast te halen op deze bijzondere dag. Een groot aantal ondernemers gaf gehoor aan de oproep de vlag uit te steken. In Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar werd de actie afgelopen week groots aangekondigd door middel van posters en flyers.

Via livestreams op de Facebookpagina van Het Noordik Vroomshoop was het spektakel maandagavond live te volgen.  De geslaagden reageerden verrast en blij. De ondertekening van dit heugelijke moment werd in elke tuin vereeuwigd en gemarkeerd met de tekst: ‘Hier is een Noordikdiploma uitgereikt.’

‘De cirkel is rond’, aldus Wigman. ‘We beginnen in het eerste jaar met een huisbezoek en zijn dit jaar ook geëindigd met een huisbezoek. We hebben op deze manier, ondanks alles, recht willen doen aan de geweldige prestatie van alle geslaagden en we hopen dat ze terugkijken op een onvergetelijke ervaring’, sprak de directeur na afloop van de diploma-uitreiking. Met 172 adressen te gaan, ging het feestgedruis door tot laat in de avond.