Marly van Gaal winnares The Voice of Almelo

Ze moesten er een paar maanden op wachten, maar vrijdag 11 september mochten de twaalf finalisten van The Voice of Almelo eindelijk hun opwachting maken. Het niveau van de finalisten was gigantisch hoog, maar Marly van Gaal uit havo 4 maakte het meeste indruk bij de jury. ‘Kippenvel’, was een unaniem oordeel. Julia Gerritsen, ook leerling van Het Noordik, werd twee. Ids van der Velde van het Erasmus veroverde de derde plek.

Marly zong ‘Ondanks alles’ van Glennis Grace, het enige Nederlandstalige nummer in de finale. Ze wist het gevoel goed over te brengen op de jury. “Je pakte groots uit”, aldus jurylid Jasmin de Wilde, refererend naar de uithalen dit lied. Marly nam de wisseltrofee over van Emma Boertien, die vorig jaar won en in de pauzes van de finale ook de aanwezigen (familie van de finalisten) ontroerde met haar zangtalent.

Julia Gerritsen vertolkte ‘I know where I’ve been van Queen Latifa. De jury stond versteld van haar bijzondere stemkleur. Op vrijdag 25 september komt de registratie van de gehele finale online. Nu alvast meer beeldmateriaal zien? Kijk dan op de Facebookpagina van The Voice of Almelo.

The Voice of Almelo is een regionale samenwerking met de scholen Het Erasmus, Pius X en Canisius. Ook dit schooljaar staan de voorrondes per school weer op het programma, met in april 2021 de finale. Hopelijk dan weer in een vol theater!