Leerlingen zamelen €8.000,- in voor Suriname

Zo’n 170 leerlingen uit klas 3 en 4 van Het Noordik in Vriezenveen hebben deelgenomen aan de 24-uurs vastenactie. Een dag en een nacht op school, zonder eten, maar met veel lessen en verschillende activiteiten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het expeditieteam dat in februari naar Suriname vertrekt.

Gistermiddag vond de aftrap plaats van de actie die (dit jaar voor de derde keer) door het expeditieteam werd georganiseerd. Vierentwintig uur later, op vrijdagmiddag, werd de actie afgesloten met een door de afdeling Zorg en Welzijn verzorgde lunch en kon het bedrag bekend gemaakt worden: maar liefst 8.000 euro. Een prachtig bedrag dat in Suriname een goede bestemming gaat krijgen.

Expeditieteam Suriname
De reis van het expeditieteam staat gepland voor 11 t/m 19 februari 2017. Maar in de aanloop naar hun daadwerkelijke vertrek heeft het team dat bestaat uit Anna Rijzebol, Yaël Eshuis, Diede Schwarte, Jan Bos, Tobias Terlouw, Jarno Rond, Denise Jansen, Lars van Soolen en hun coaches mw. Ter Braak en dhr. Heinink, al diverse verkoop- en PR-acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun project.

Zonnepanelen en laptops
In Abenaston, een dorp in het district Sipaliwini, in het binnenland van Suriname, krijgt het ingezamelde geld een goede bestemming. Het team gaat ervoor zorgen dat ze op de Obed en Alexanderschool in Abenaston, waar 180 kinderen uit de regio onderwijs volgen, enkele zonnepanelen krijgen. Die kunnen straks de stroom leveren voor de laptops die ook vanuit Nederland meegenomen worden. Op die manier wordt het ICT-gebruik op de school mogelijk gemaakt.