Leerlingen Noordikslaan halen ruim €26.000,- op

Voor de leerlingen van de Noordikslaan klonk afgelopen vrijdag het startsignaal voor een etmaal op school, zonder te eten. Dat betekende vierentwintig uur vol met verschillende activiteiten en ruim driehonderdvijftig leerlingen die zich voor deze actie lieten sponsoren en daarmee een recordbedrag van meer dan zesentwintigduizend euro wisten in te zamelen voor het goede doel. Een geweldige prestatie waar we trots op mogen zijn.

Vrijdag 12.00 uur klonk het startsein voor de actie en precies 24 uur later kon docent Simon Withaar het recordbedrag bekend maken. €26.880,- Dit betekende een recordopbrengst. Vorige jaren wisten de leerlingen ook al hoge bedragen binnen te slepen. In 2014 was dit € 21.500 en in 2015  23.500 euro.

Serious Request

Een groot deel van de opbrengst gaat naar Serious Request die dit jaar aandacht vraagt voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven er meer dan 900.000 jonge kinderen aan deze ziekte. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Kenia en Cambodja

Ook de projecten van de expeditieteams van Het Noordik die naar Kenia en Cambodja gaan kunnen rekenen op een deel van de opbrengst van de 24- uursactie.

Na de bekendmaking van het eindbedrag genoten de leerlingen nog even na van een lichte maaltijd, waarna ze allemaal uitgeput maar voldaan weer naar huis gingen.