Huldiging Mart en Claudia tijdens ScienceMakers Awards

Afgelopen woensdag werden in het Spoorwegmuseum Utrecht de ScienceMakers Awards uitgereikt. In aanwezigheid van Koningin Màxima werden alle winnaars van verschillende wedstrijden op het gebied van wetenschap, technologie en maken in het zonnetje gezet. Zo ook onze vwo-leerlingen Mart Koster en Claudia Muller. Zij wonnen in mei  de World Robot Olympiad Nederland, een ontwerpwedstijd waarin teams een LEGO© MINDSTORMS© robot bouwen en programmeren die zelfstandig opdrachten kan uitvoeren.

Slimme robot

Voor deze wedstrijd ontwierpen en programmeerden Mart en Claudia een robot die met behulp van een slimme strategie oude lampen kan vervangen door nieuwe lampen. De lampen zijn van legoblokjes gebouwd en op een tafel met wedstrijdmat geplaatst. De robot van Mart en Claudia haalde de hoogste score en daarmee werden zij Nederlands kampioen en mogen zij van 8 tot en met 10 november Nederland vertegenwoordigen op het WK in Györ in Hongarije.

ScienceMakers Award

Tijdens de ScienceMakers Awards werden Mart en Claudia op het podium geïnterviewd door presentator Dennis Weening in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Maxima. Er waren ook  vertegenwoordigers van de Rijksoverheid en Techniekpact en andere genodigden aanwezig. Claudia en Mart mochten op het podium vertellen over hun prestatie tijdens de WRO Nederland finale. Zij ontvingen een prachtige ScienceMakers Award, ontworpen door studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam.

Expo en fotomoment

Na de huldiging bezocht Hare Majesteit Koningin Maxima ook de Science-expo. Hier presenteerden alle ScienceMakers hun projecten. Mart en Claudia gaven achter een tafel uitleg over de World Robot Olympiad.

Tenslotte gingen alle Sciencemakers op de foto met Hare Majesteit Koningin Maxima.