Honoursprogramma Universiteit Twente. Iets voor jou?

Stel, je bent een slimme vwo-leerling en je wilt wel eens iets extra’s. Je wilt bijvoorbeeld een masterclass volgen over hacken, of over psychologie. Misschien ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden van een vervolgstudie aan de universiteit en wil je vast ervaren hoe het onderwijs op een universiteit werkt? Dan is het honoursprogramma van de Technische Universiteit Twente iets voor jou.

Het Noordik is een van de twaalf middelbare scholen die meedoet aan het Pre University Programme van de Universiteit Twente.  Daarin kunnen getalenteerde en gemotiveerde leerlingen al vanaf het tweede jaar vwo lessen en masterclasses volgen aan de TU. Nu is er dus voor leerlingen uit 5 en 6 vwo een extra uitdaging. Het honoursprogramma biedt je niet alleen extra masterclasses, maar ook trainingen in academische vaardigheden en begeleiding bij het maken van je profielwerkstuk

Programma

Het honoursprogramma duurt anderhalf jaar, je begint in september van 5 vwo en eindigt voor de kerstvakantie in 6 vwo. Je gaat je dan onder andere verdiepen in bijvoorbeeld nanotechnologie of je leert alles over het opstarten van je eigen communicatiebureau.  Daarnaast leer je ook academische vaardigheden, zoals het schrijven van onderzoeksvoorstellen en leer je meer over de verschillen onderzoeksmethoden.

Iets voor jou?

Check voor meer informatie de site van de UT. Wil je het honoursprogramma volgen? Neem dan eerst contact op met je docent of mentor.