Honderd jaar Noordik/CLA

CSG Het Noordik (havo-vwo) viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Een mooi jubileum waaraan de school op feestelijke wijze aandacht zal besteden. Zo komen verschillende bekende oud-leerlingen vertellen over hun tijd op het CLA/Noordik en wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten met een grootse reünie op 20 juni 2020.

Een eeuw geleden opende de school haar deuren, toen nog onder de naam Christelijk Lyceum Almelo. Gedurende al die jaren vormde de school als het ware een kleine maatschappij waar leerlingen met verschillende achtergronden en met verschillende talenten elkaar ontmoetten, vrienden werden en samen opgroeiden. Een plek waar ze de basis legden voor een verdere toekomst.

Bekende oud-leerlingen

Dit schooljaar wordt er uiteraard stilgestaan bij dit honderdjarig bestaan. Verschillende bekende oud-leerlingen gaan weer even terug naar school om te vertellen hoe zij hun schooljaren hebben ervaren. Zo komen bekende oud-leerlingen, zoals officier van Justitie Betty Wind, dj Michiel Veenstra en radiodirecteur bij Talpa Marc Adriani aan het woord. En ook ondernemer Kees Smit en theoloog Gerrit Immink zullen terugblikken op hun schooljeugd.

Reünie

Op 20 juni zal er in het schoolgebouw aan de Noordikslaan 68 een reünie gehouden worden. De ideale gelegenheid om oude schoolvrienden weer te ontmoeten en verhalen en herinneringen te delen. Meer informatie over de reünie is te vinden op de site www.100jaarnoordik.nl