Erasmusleerlinge wint Voice of Almelo

Erasmusleerlinge Maud Nieuwenhuis heeft donderdagavond The Voice of Almelo 2017 gewonnen. Maud stal in het Theaterhotel de harten van de jury met een dijk van een stem, toen ze ‘Leave the light on’ van Beth Hart zong.

Tweede werd Pius-X-leerlinge Anouk van der Kuilen met het volgens de jury uiterst moeilijke nummer ‘Vivre/Laat me’ van Ramses Shaffy en Wende Snijders. De derde plaats ging naar Roos Haafkes van het Canisius. De jury was onder de indruk van haar technieken toen ze ‘Writings on the wall’ van Sam Smith vertolkte.

In totaal deden twaalf zangtalenten van vier middelbare scholen uit Almelo een gooi naar de titel The Voice of Almelo. De jury gaf hoog op over stemkwaliteiten van de deelnemers en dat maakte de keuze nog eens extra lastig.

Begeleiding
De leerlingen zongen traditiegetrouw onder professionele muzikale begeleiding van de formatie ‘Soul Synergy’ samen met drie backing vocals. Tijdens het juryberaad was er een fantastisch optreden van de dansgroep SteSa entertainment.

Zanglessen
Maud krijgt als ‘The Voice of Almelo’ zanglessen van ArtEZ Conservatorium Enschede en mag optreden tijdens het Pleinconcert op 27 mei in Almelo (Twentse Lente festival), onder begeleiding van Cor Bakker. Anouk en Roos krijgen zanglessen aangeboden op het ROC, opleiding artiest.

Fotoalbums

Verderop op onze site staan twee fotoalbums: een van de wedstijd en een ‘making of’. Neem snel een kijkje!

Sponsors

We danken onze sponsoren voor de financiële ondersteuning van The Voice of Almelo: