Een totale make-over voor de Noordikslaan

De Noordikslaan wordt gerenoveerd! Rond de zomer gaat het beginnen.

Het plein wordt groener en er komen nieuwe gymlokalen. De school wordt ingericht op het moderne onderwijs. Om leerlingen maatwerk te kunnen bieden wordt gebruik gemaakt van verschillende ruimtes. Daarnaast wordt op een aantal plekken de gevelbekleding vervangen door hout en komen er grote glazen openingen in het gebouw.
De glazen openingen zorgen ervoor dat we kunnen laten zien wat we doen op school, een soort ‘inkijkjes’ zoals Gert ten Hove, schooldirecteur, deze openheid beschrijft.

Aan de binnenkant verandert ook veel. De verschillende profielen worden meer zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan Wetenschap en Technologie, of Kunst en Cultuur. Wat bij elkaar hoort, komt ook qua indeling bij elkaar. Daarnaast worden de binnen- en buiten sportfaciliteiten op elkaar aangesloten. Buitensporten gebeurt op het terrein van Sisu. Daarom worden de gymlokalen gesloopt en herbouwd aan de kant van de atletiekbaan van Sisu.

Er gaat nog veel meer veranderen! Dit artikel schreef Tubantia hierover (met foto’s).