Drie keer brons voor Noordik op SPA 2018

Het Noordik was vandaag met maar liefst tien schaatsploegen vertegenwoordigd tijdens de regionale voorrondes van de scholenploegenachtervolging 2018 op de ijsbaan in Enschede. In totaal namen vijftig teams deel aan de jaarlijkse competitie. Onze school was daarmee de hofleverancier. Voor het eerst waren dit jaar ook alle vier Noordikvestigingen vertegenwoordigd. Drie teams wisten een podiumplek te behalen.

Brons was er voor het team NL7, in de categorie 2A (3 ronden) voor licentiehouders. Het team bestond uit leerlingen van de Noordikslaan Quirijn Schipper, Stijn Willigers en Tjitske Vermaning. Bij de recreanten wist het team CR 2  (Van Renneslaan) in de categorie 1B de derde podiumplek te bemachtigen. Het waren Evi Stegehuis, Indy Letteboer en Merit van Dijk, die deze prestatie leverden.

In de categorie 2B, eveneens recreanten, behaalden ook Jillis Goudbeek, Dani de Vries, Lars Smilde en Lois Heyink van het team Noordik VV10 brons.

Trots

We feliciteren al onze leerlingen met deze prachtige prestatie. De organisatie kijkt terug op een topdag.  ‘We zijn weliswaar niet door naar de landelijke finale in Amsterdam, maar wel heel trots op drie derde plaatsen en dat we zo veel enthousiaste deelnemers hadden’, aldus docent Jan Pieter de Boer.

Foto’s zijn te bewonderen in het fotoalbum